Zapečený Hermelín s pivní cibulkou
Seznam surovin
- sýr s bílou plísní 4 kusy (Hermelín, Camembert, nebo Encián)
- cibule 4 kusy
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
- koření chilli 4 špetky (mleté)
- cukr krystal 1 špetka
- ocet vinný 1 lžíce
- pivo tmavé 1 decilitr
- strouhanka 1 lžička
- petržel kadeřavá/kudrnka
- chléb bílý 4 plátky
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji orestujeme do lehce růžové barvy, přidáme špetku cukru a necháme minutu karamelizovat. Zalijeme pivem, octem a cibulku rychle vydusíme skoro dosucha.
Hermelín podélně rozkrojíme. Polovinu hermelínu posypeme chilli a přiklopíme druhou polovinou, ale tentokrát řezem nahoru. Hermelíny položíme na plátky chleba. Navrch navršíme pivní cibulku, posypeme strouhankou a zapečeme v grilu.
Když se Hermelín začíná rozpouštět, vyndáme, posypeme sekanou petrželkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...