Zapečený kozí sýr
Seznam surovin
- sýr kozí 600 gramů
- salát 300 gramů (listy)
- řepa červená 300 gramů
- ocet Balsamico 2 decilitry
- víno portské 2 decilitry
- cukr 100 gramů
- žloutek 2 kusy
- olej olivový
Postup přípravy
Červenou řepu osolíme, zabalíme do alobalu a dáme upéct do trouby. Pečeme cca 40 minut na 160 °C, dokud řepa nezměkne. Necháme zchladnout a poté řepu oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky.
Z připraveného cukru si vytvoříme karamel tak, že na pánev nasypeme cukr, zalijeme ho balzámovým octem a vše svaříme na medovou konzistenci. Příprava zabere cca 10 min. Vychladlou směs smícháme s řepou.
Kozí sýr nakrájíme na čtyři kolečka a dáme zapéct do trouby na 5 min. Při 200 °C. Ze žloutků, vína a cukru ve vodní lázni vyšleháme hustou pěnu. Na vhodný talíř dáme salát z červené řepy, proložíme ho lístky trhaného salátu, navrch položíme rozpečený kozí sýr a dokola dozdobíme vinnou pěnou.
Načítám komentáře...