Zapečený sýr s vínem
Seznam surovin
- česnek 2 stroužky
- sýr 800 gramů (vhodný na zapékání)
- pepř černý (mletý)
- muškátový květ 1 špetka
- víno bílé 2 decilitry
- brambory 12 kusů (uvařené ve slupce)
Postup přípravy
Malé zapékací misky vytřeme česnekem, rozložíme do nich sýr nastrouhaný na hrubém struhadle a lehce ho posypeme čerstvě mletým pepřem a muškátem.
Sýr v miskách zalijeme bílým vínem, misky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 5 - 10 minut.
Podáváme ihned, doplněné horkými bramborami uvařenými ve slupce.
Poznámka k receptu
Úspěch celého pokrmu závisí na přesném propečené a na kvalitě sýru. Pokud vezmete kousek sýru mezi prsty, měli byste ucítit granulky v sýrové hmotě. V Savojsku se obyčejně používá horský sýr Abondance (lze ho koupit i u nás).
Načítám komentáře...