Bramborová placka „Bubble & Squeak“

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Tuk rozehřejte v nepřilnavé pánvi, a až bude hezky horký, vsypte do něj slaninu. Když začne hnědnout, přidejte cibuli a česnek, pak pokrájenou kapustu. Nechte asi 5 až 6 minut smažit, až začne chytat barvu.

2. Pak vsypte brambory, promíchejte a směs umačkejte, aby byla co nejkompaktnější. Nechte ji, aby zespodu trochu zezlátla, a poté opatrně otočte a opečte z druhé strany.

3. Placku podávejte nejlépe teplou, nakrájenou na řezy

Poznámka k receptu

Tohle je recept podle mého gusta, protože v něm zužitkujete leccos, co vám v ledničce zbylo. Základem jsou brambory, ale k nim můžete přidat jakoukoli zbylou zeleninu. Říkáme tomu anglický bramborák, recept je od mojí kamarádky Věry, jejíž dcera se před lety vdala do Anglie. Název prý znamená cosi jako ‚bublat a prskat‘ – celkem to odpovídá, při pomalém opékání se placka vždycky odspodu hezky škvíří,“

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...