Bramborová placka „Bubble & Squeak“
Seznam surovin
- sádlo 1 lžíce (husí nebo kachní nebo máslo)
- slanina anglická 4 plátky (nakrájená)
- cibule 1 kus (najemno nakrájené plátky)
- česnek 1 stroužek (nasekaný)
- kapusta růžičková 15 kusů (nebo kousek z celé kapusty uvařené a nakrájené na proužky)
- brambory 400 gramů (uvařené a rozmačkané)
Postup přípravy
1. Tuk rozehřejte v nepřilnavé pánvi, a až bude hezky horký, vsypte do něj slaninu. Když začne hnědnout, přidejte cibuli a česnek, pak pokrájenou kapustu. Nechte asi 5 až 6 minut smažit, až začne chytat barvu.
2. Pak vsypte brambory, promíchejte a směs umačkejte, aby byla co nejkompaktnější. Nechte ji, aby zespodu trochu zezlátla, a poté opatrně otočte a opečte z druhé strany.
3. Placku podávejte nejlépe teplou, nakrájenou na řezy
Poznámka k receptu
Tohle je recept podle mého gusta, protože v něm zužitkujete leccos, co vám v ledničce zbylo. Základem jsou brambory, ale k nim můžete přidat jakoukoli zbylou zeleninu. Říkáme tomu anglický bramborák, recept je od mojí kamarádky Věry, jejíž dcera se před lety vdala do Anglie. Název prý znamená cosi jako ‚bublat a prskat‘ – celkem to odpovídá, při pomalém opékání se placka vždycky odspodu hezky škvíří,“
Načítám komentáře...