BRAMBOROVÉ CROSTINI
Seznam surovin
- batáty - sladké brambory 2 kusy (menší)
- sýr Gorgonzola 150 gramů
- hrušky 1 kus
- ořechy vlašské 1 hrst
- olej olivový (na zakápnutí)
- tymián (čerstvý k podávání)
Postup přípravy
Batáty oloupejte a nakrájejte na silnější plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 225 °C asi 30 minut, aby změkly. Pak každý kousek posypte rozdrobeným sýrem, přidejte tenký plátek hrušky, vlašské ořechy a vraťte ještě na 5 minut do trouby. Ozdobte tymiánem a podávejte.
Poznámka k receptu
Jednohubky nemusí mít jen základ z pečiva, tyhle kousky z batátů sázejí na kontrasty. Sladká chuť a jemná dužina sladkých brambor se tu setkávají s výrazným sýrem a křupavými ořechy.
12 ks
Načítám komentáře...