Bramborové kostky s cuketou a rukolou
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (oloupané)
- vejce 3 kusy
- cuketa 1 kus
- rukola 100 gramů
- sýr Brynza 100 gramů
- smetana zakysaná 1,5 decilitru
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, oprané a překrájené listy rukoly a rozšlehaná vejce se smetanou a bryndzou (kozím sýrem). Směs dobře promícháme a podle chuti přisolíme a opepříme.
Pekáček vyložíme papírem na pečení, naplníme ho bramborovou směsí a navlhčenou rukou ji na povrchu lehce umačkáme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 35 - 45 minut (podle toho, jak je vrstva brambor silná).
Upečené brambory necháme vychladnout, pak je nakrájíme ostrým nožem na kostky, upravíme je na mísu a do každé kostky zapíchneme párátko.
Poznámka k receptu
Brynzu můžete nahradit měkkým kozím sýrem. Vyberte takový, který má ostřejší chuť, aby doplnil méně výraznou chuť brambor, cukety a smetany.
Načítám komentáře...