Bramborové sendviče
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (středně velké)
- rajčata 1 kus (masité)
- slanina anglická 4 plátky
- sýr Čedar 2 plátky
- salát zelený 4 listy
- pepř černý 1/2 lžičky (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Brambory dokonale omyjeme kartáčkem a uvaříme je v osolené vodě ve slupce doměkka.
Plátky slaniny opečeme dokřupava na suché pánvi.
Uvařené brambory slijeme, necháme odkapat, pak je podélně rozkrojíme, půlky opět složíme k sobě, každou bramboru překryjeme půlkou plátku sýru, posypeme pepřem a krátce zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, až se sýr začne tavit.
Pak brambory vyjmeme z trouby, opatrně odklopíme vrchní polovinu, spodní půlku každé brambory obložíme listem salátu, plátky rajčete a opečenou slaninou, přiklopíme je vrchními půlkami a ihned podáváme.
Načítám komentáře...