Bylinkový chřest s vejcem a celerovou strouhankou
Postup přípravy
Zelený chřest, ze kterého odkrojíme dřevnatý konec, svážeme provázkem k sobě s bylinkami (tymián) a dáme vařit do osolené vody cca 3 – 5 minut. Po uvaření dáme zchladit do ledové vody pro udržení zelené barvy.
Do osolené a troškou octa ochucené vařící vody dáme vařit rozklepnuté vajíčko1 ks tak, aby žloutek byl tekutý a obalený bílkem 2- 3 minuty.
Celer nastrouháme nahrubo a osmažíme na másle do zlata, necháme okapat a vychladit.
Na talíř poklademe teplý chřest (bez provázku a bylinky), pokapeme máslem, na chřest dáme vajíčko, které nařízneme, aby trošku vytekl žloutek a posypeme rozdrobeným smaženým celerem.
Načítám komentáře...