Bzenecké nakládané okurky
Seznam surovin
Nálev:
- voda 3 litry
- ocet 1 litr (Bzenecký kvasný lihový)
- sůl 120 gramů
- cukr krystal 400 gramů
- sacharin 30 kuliček
- pepř 30 kuliček
- nové koření 30 kuliček
- semínko hořčičné 2 lžíce
- bobkový list 4 kusy
- hřebíček 4 kusy
- skořice 1 kus
Okurky:
- okurka nakládačka 7 kilogramů
- mrkev
- cibule bílá
- kopr
Postup přípravy
1. Nálev připravte tak, že vodu, ocet a koření spolu 20 minut povařte. Okurky narovnejte do sklenic, proložte na kolečka nakrájenou mrkvíí, cibulkou a větvičkou kopru. Zalijte nálevem, uzavřete a sterilujte 20 minut při 80 °C.
2. A už teď se můžete těšit na jejich typické křupnutí!
Načítám komentáře...