Capuns - mangoldové závitky
Seznam surovin
- mouka 400 gramů
- vejce 3 kusy
- mléko 100 mililitrů
- sůl
- pepř
- klobása 2 kusy (2 druhy, zvěřinové nebo lovecké, ne s paprikou)
- šunka sušená 100 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka (nakrájená)
- cibulka jarní 100 gramů (nakrájené)
- máta 200 gramů
- mangold (listy)
- vývar
- mléko
- sýr tvrdý (nastrouhaný)
- máslo 50 gramů
- slanina anglická 100 gramů (nebo uzeného bůčku, nakrájené na kostičky)
Postup přípravy
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, 100 ml vody, mléko, sůl a pepř. Vypracujte pevné těsto a zastříkněte ho trochu vodou. Zapracujte do něj klobásky, šunku a cibulku, případně petrželu a mátu (není nutné), vše nadrobno nakrájené.
2. Listy mangoldu opláchněte a do každého jako do balíčku zabalte kousek těsta, vytvarovaný jako silný váleček.
3. Svařte vývar s mlékem, vložte do něj závitky a povařte 10 minut. Vyjměte.
4. Závitky podávejte v hlubokém talíři s trochou vývaru s mlékem, ve kterém se vařily, posypané
sýrem a ozdobené vyškvařenou slaninou.
Načítám komentáře...