Carpaccio z červené řepy
Seznam surovin
- řepa červená 4 kusy (menší)
- cibule 4 kusy (malá)
- olej olivový 50 mililitrů
- bazalka (čerstvá)
- výhonky (z mladé cibule a červené řepy - nemusí být)
- ocet 1 lžička
- kardamom 1/2 lžičky (drcený)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
- cukr 1 špetka (nemusí být)
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Olej smícháme s pepřem, kardamomem, solí a lžičkou octa, nalijeme na čtyři talíře a poklademe plátky řepy. Navrch přidáme jemně nakrájenou cibulku, zelené výhonky a lístky bazalky.
Carpaccio můžeme ještě případně dochutit špetkou cukru.
Načítám komentáře...