Carpaccio z grilované řepy
Seznam surovin
- řepa červená 6 kusů (malé)
- bobkový list 1 kus
- badyán 1 kus
- skořice 1 kus (rulička)
- petržel hladkolistá (dle potřeby)
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- olej olivový (dle potřeby)
- sůl
- pepř
Marináda:
- olej olivový 3 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- šťáva pomerančová 1 kus
- česnek 2 stroužky
- koriandr (mletý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Řepy omyjte, oloupejte a povařte 10 minut ve vodě s bobkovým listem, badyánem a skořicí.
2. MARINÁDA: Olej promíchejte v misce s balzamikovým octem, šťávou z pomeranče, prolisovaným česnekem a špetkou mletého koriandru. Osolte a opepřete.
3. Horké řepy nakrájejte na plátky silné 3mm, dejte je do misky s marinádou a nechte v ní vychladnout.
4. Rozehřejte gril a řepu na něm při mírnější teplotě ogrilujte, asi 4 minuty po každé straně. Při grilování potírejte řepu zbylou zálivkou.
5. Ogrilovanou řepu posypte nasekanou petrželkou a kousky sýra, osolte a opepřete. Pokapejte ji olivovým olejem a podávejte s pečivem.
Poznámka k receptu
Pokud budete mít opravdu mladé řepy, schovejte si jejich lístky na konečné ozdobení salátu. Jsou totiž také k jídlu a skvěle chutnají.
Načítám komentáře...