Carpaccio z rajčat
Seznam surovin
- rajčata 1,5 kilogramu (zralá různé druhy)
- sýr Parmezán 80 gramů
- kapary 1 hrst
- olej olivový 4 lžíce
- sůl (vločková)
- pepř (čerstvě mletý)
- bazalka (lístky k podávání)
Postup přípravy
1. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na kolečka silná asi 0,5 centimetru. Naaranžujte je na talíře, zakápněte olivovým olejem, osolte kvalitní vločkovou solí a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Přidejte hoblinky parmazánu, kapary a lístky bazalky. Podávejte s bílým pečivem, například italskou focacciou nebo francouzskou bagetou.
Poznámka k receptu
Je to jednoduchá rovnice: jak dobrá budou rajčata, tak dobrý bude tenhle pokrm. Použijte ta dokonale zralá, ideální je kombinace několika druhů, skvělá jsou například tzv. buvolí srdce, žlutomasá nebo soudkovitá.
Načítám komentáře...