Čatní s lilkem
Seznam surovin
- cibule 1 kus (velká)
- celer řapíkatý 1/2 kusu
- lilek 1 kus
- zázvor 4 plátky (čerstvý)
- ořechy piniové 1 hrst
- rozinky 1 hrst
- olej 3 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce (Korunní - Demerara)
- ocet vinný 2 lžíce
- kari 1 lžíce (mleté)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- voda 5 lžic
- sůl
- koriandr (mletý)
- pepř zelený (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Cibuli, řapíkatý celer a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Oříšky nasucho opražíme na pánvi. Rozinky podle potřeby pokrájíme.
V kastrolu na oleji zvolna orestujeme cibuli, celer a zázvor. Po 3-4 minutách vmícháme nakrájený lilek a opékáme dalších 5 minut. Směs ochutíme cukrem, octem a kari kořením, vmícháme rajčatový protlak, rozinky a piniové oříšky, podlijeme vodou a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.
Nakonec směs osolíme a okořeníme koriandrem a pepřem.
Poznámka k receptu
Lilkové čatní je výbornou přílohou ke steakům nebo grilované zelenině. Můžeme je podávat také teplé s rýží nebo pečivem.
Načítám komentáře...