Chipsy s bylinkami
Seznam surovin
- brambory 5 kusů (středně velké, oválné)
- bylinky 1 svazek (tymián, petrželka, koriandr, rozmarýn...)
- máslo 6 lžic (rozpuštěné)
- sýr Parmezán 1 lžíce (jemně nastrouhaný)
Postup přípravy
Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na krouhači i se slupkou na tenké plátky (sudý počet). Krátce je propláchneme v ne příliš studené vodě, aby se moc nezkroutily, a necháme odkapat.
Polovinu plátků rozložíme na nízký plech vyložený papírem na pečení, pokapeme je polovinou másla, poklademe lístky bylinek, přiklopíme je zbylými plátky brambor a pokapeme zbylým máslem.
Brambory překryjeme papírem na pečení a zatížíme hlubším plechem, do kterého ještě postavíme závaží nebo vhodnou těžší kovovou nádobu. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova.
Načítám komentáře...