Chřestová pěna s čerstvým pečivem
Seznam surovin
- chřest 300 gramů (zelený i bílý)
- sůl
- smetana na šlehání 1,5 decilitru
- anýz 1 špetka (mletý)
- pepř bílý (mletý)
- chléb toastový 4 plátky (nasucho opečený)
Postup přípravy
Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. Stonky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme je asi 3 - 5 minut, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Ze stonků odřízneme hlavičky a stonky nakrájíme na malé kousky.
Smetanu ušleháme dotuha, ochutíme ji mletým anýzem, solí a bílým pepřem a přimícháme větší část nakrájeného chřestu.
Zbytek nakrájeného chřestu rozdělíme do skleniček a doplníme je asi do dvou třetin ochucenou šlehačkou. Zapíchneme do ní hlavičky chřestu a přidáme rozkrojené, nasucho opečené plátky toastového chleba.
Poznámka k receptu
Chřestová pěna se výborně hodí k plátkům uzeného lososa.
Načítám komentáře...