Chřestová pěna s čerstvým pečivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. Stonky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme je asi 3 - 5 minut, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Ze stonků odřízneme hlavičky a stonky nakrájíme na malé kousky.

Smetanu ušleháme dotuha, ochutíme ji mletým anýzem, solí a bílým pepřem a přimícháme větší část nakrájeného chřestu.

Zbytek nakrájeného chřestu rozdělíme do skleniček a doplníme je asi do dvou třetin ochucenou šlehačkou. Zapíchneme do ní hlavičky chřestu a přidáme rozkrojené, nasucho opečené plátky toastového chleba.

Poznámka k receptu

Chřestová pěna se výborně hodí k plátkům uzeného lososa.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...