Chřestové svazečky
Seznam surovin
- chřest 500 gramů (bílý)
- šunka 4 plátky (nejlépe tyrolská)
- cuketa 1/2 kusu (mladá, podélně rozpůlená)
- máslo 40 gramů
- sůl
Na omáčku:
- smetana 1 decilitr
- smetana zakysaná 1 decilitr
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Stonky chřestu opatrně oloupeme škrabkou na brambory a rozdělíme na čtyři porce. Cuketu omyjeme a pomocí škrabky na brambory z ní ukrojíme 8 tenkých dlouhých plátků. Každou porci chřestu obtočíme v dolní části stonků dvěma plátky cukety.
Každý svazek chřestu omotaný plátky cukety ještě obtočíme plátkem šunky. Zapékací mísu lehce vymažeme máslem. V misce smícháme obě smetany s olivovým olejem a omáčku dochutíme solí.
Chřest naskládáme do zapékací mísy, pokapeme máslem, podlijeme trochou osolené vody, přiklopíme a vložíme asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 170°C. Podáváme se smetanovou omáčkou.
Načítám komentáře...