Cibule nadívané slaninou a bramborami
Seznam surovin
- cibule 4 kusy (velké)
- brambory 3 kusy
- slanina anglická 100 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná)
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibule oloupeme a podélně je rozkrojíme na půlky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a povaříme asi 15 minut. Pak vývar slijeme a uschováme.
Z půlek cibulí částečně vyloupneme vnitřky a vzniklé cibulové mističky naskládáme těsně vedle sebe do pekáčku.
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Anglickou slaninu také nastrouháme nebo nasekáme najemno a smícháme s nastrouhanými bramborami, vejcem, hrubou moukou a petrželkou. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí vydlabané půlky cibulí.
Podlijeme je vývarem z cibulí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut dozlatova.
Načítám komentáře...