Cibule v aceto balsamico
Seznam surovin
- cibule šalotka 250 gramů
- šalvěj 8 listů
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 4 lžíce
- víno červené 50 mililitrů (suché)
- med 2 lžičky
- paprička chilli červená 1 kus (sušená)
- sůl (čerstvě mletý)
- pepř
Postup přípravy
Oloupeme šalotky a rozřízneme je podélně na čtyři dílky. Omyjeme a usušíme šalvějové listy a nakrájíme je na jemné proužky.
Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme ho. Poté přidáme šalotky a šalvěj, zamícháme a necháme 1-2 minuty smažit.
Smícháme balsamico, červené víno a 50 ml vody, a společně s medem a chilli papričkami přidáme k šalotkám. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10 minut na středním ohni povařit.
Šalotky pak přendáme do misky a necháme vychladnout. Misku zakryjeme talířem a šalotky necháme v ní minimálně 8 hodin marinovat.
Načítám komentáře...