Cibulky v těstíčku s tvarohovým dipem
Seznam surovin
- vejce 1 kus
- podmáslí 3/4 hrnku
- kmín římský 1 lžička
- pepř kajenský 1 špetka
- sůl
- mouka pšeničná hladká 1 hrnek
- pivo (trochu)
- cibulka jarní 2 svazky
- olej (na smažení)
Na tvarohový dip:
- tvaroh měkký 100 gramů
- smetana zakysaná 100 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová
- cibulová nať 1 lžíce (nasekaná, z jarních cibulek)
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s podmáslím. Přidáme kmín, pepř, trochu soli, vmícháme mouku, podle potřeby přilijeme pivo a umícháme nepříliš řídké těstíčko, které necháme alespoň 15 minut odpočinout.
Mezitím očistíme cibulky a z každé odřízneme větší část zelené nati. Dále připravíme dip. V misce dobře rozmícháme tvaroh se smetanou, dip osolíme, opepříme, ochutíme trochou citronové šťávy a vmícháme do něj nasekanou cibulkovou nať.
Cibulky obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme ve větším množství rozehřátého oleje dozlatova. Necháme je odkapat na papírovém ubrousku a podáváme je ještě teplé, doplněné tvarohovým dipem.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 2,5 dl Proti mastnotě každou cibulku zabalte do proužku pečícího papíru.
Načítám komentáře...