Cibulové kroužky s omáčkou
Seznam surovin
- cibule 3 kusy (velké)
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na obalení)
- olej 1 decilitr (na smažení)
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 6 lžic
- pivo světlé 6 lžic (10%)
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce
- jedlá soda 1 špetka (na špičku nože)
- sůl 1 špetka
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- vejce 2 kusy
Na omáčku:
- majonéza 120 gramů
- smetana zakysaná 120 gramů (15%)
- smetana na vaření 3 lžíce (12%)
- pažitka 2 lžíce
- hořčice dijonská 2 lžičky
- sůl 1 špetka
- paprika sladká 1 špetka (mletá)
- paprička chilli červená 1 špetka (mletá)
Postup přípravy
Oloupané cibule nakrájíme na širší proužky. Rozebereme je na jednotlivá kolečka, vložíme na minutu do horké vody a necháme je na sítu odkapat.
Na omáčku prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Dochutíme ji solí, vmícháme pažitku a v lednici necháme 30 minut rozležet.
Na těstíčko prošleháme pivo s vejci a do směsi vmícháme mouku se sodou, pepřem, solamylem a solí. Kroužky obalíme v hladké mouce a pak v připraveném těstíčku. Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran asi 10 minut.
Poznámka k receptu
Kroužky můžete podávat k pivu a vínu místo chipsů, doplněné různými dipy.
Načítám komentáře...