Cibulové kroužky v tequilovém těstíčku
Seznam surovin
- mléko 3 hrnky
- ocet jablečný 1/4 hrnku
- tequila 2 lžíce
- cibule 1 kus (velká)
- olej (rostlinný, na smažení)
Na těstíčko:
- tequila 1/2 hrnku
- mléko 1/2 hrnku
- sůl 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 2 hrnky
Na medovo-limetkovou omáčku:
- jogurt bílý 1/2 hrnku (řecký nebo hustý smetanový)
- šťáva limetková 1 lžíce
- med 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
V misce důkladně rozšleháme mléko s jablečným octem a tequilou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které rozebereme na jednotlivé kroužky. Vložíme je do připravené směsi a uložíme alespoň na hodinu do chladničky.
Mezitím smícháme všechny přísady na omáčku a uložíme ji do chladničky. V další misce dobře rozšleháme tequilu s mlékem, solí a jedním hrnkem mouky. Zbylou mouku nasypeme na mělký talíř.
Vychlazené cibulové kroužky vyjmeme ze směsi, ve které byly naložené, obalíme je v hladké mouce, pak v připraveném těstíčku a postupně je usmažíme dozlatova v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova (asi 4 minuty z každé strany). Necháme je odkapat na papírovém ubrousku a podáváme je s miskou vychlazené omáčky, do které si je bude každý namáčet.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 2,5 dl
Načítám komentáře...