Cuketové carpaccio
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (menší)
- česnek 2 paličky
- olej olivový 100 mililitrů (Extra Virgin)
- tymián (několik snítek)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Jednu paličku česneku rozkrojíme na poloviny. Druhou rozebereme na stroužky, oloupeme je, nakrájíme na plátky a krátce opečeme v pánvi na olivovém oleji. Spolu s plátky vložíme do pánve i půlky paliček řeznou stranou dolů. Když plátky začnou růžovět, odstavíme pánev z ohně, olej slijeme a česnek uložíme stranou. Olej z česneku nalijeme na dva velké talíře, osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem.
Cukety omyjeme, nakrájíme na velmi tenká kolečka a rozložíme v kruzích na talíře s olejem. Posypeme je osmaženými plátky česneku a lístky tymiánu, podle chuti osolíme a opepříme a doprostřed položíme půlky česnekových paliček.
Poznámka k receptu
Carpaccio podávejte s čerstvou bagetou nebo bílým chlebem.
Načítám komentáře...