Cuketové rolky s gorgonzolovou omáčkou
Seznam surovin
- cuketa 3 kusy (zelená)
- cuketa 3 kusy (žlutá)
- sýr krémový 400 gramů
- vejce 1 kus
- šalvěj 1 svazek (čerstvá)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- olej (rostlinný na smažení)
- sůl
- pepř
Omáčka:
- sýr 250 gramů (gorgonzola)
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- máslo 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
1. Cukety nakrájejte na tenké proužky, osolte je a nechte 10 minut odležet, pak tekutinu setřete. V misce smíchejte krémový sýr, vejce, nasekanou šalvěj (pár lístků si nechte na ozdobu), citronovou kůru, osolte a opepřete.
2. Každý plátek potřete tenkou vrstvou ochuceného sýra, zarolujte a položte do pekáčku. Česnek nasekejte na plátky, opečte na másle a zalijte smetanou. Přiveďte ji k varu a nakonec v ní rozpusťte 150g gorgonzoly. Omáčku opatrně nalijte do pekáčku k rolkám a nadrobte na ně zbylý sýr. Pečte v troubě předehřáté na 190°c asi 20 minut. Nakonec rozpalte v rendlíku olej a zprudka opečte odložené šalvějové listy. poházejte jimi upečené rolky a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Tenké plátky nejsnáz vyrobíte na mandolíně. pokud ji nemáte, je čas si ji pořídit, protože cuketové rolky v kombinaci s modrým sýrem a šalvějí budete chtít jíst celé léto.
Načítám komentáře...