Cukety s přírodním sýrem a mátou
Seznam surovin
- cuketa 4 kusy (malá)
- sůl
- šťáva citronová
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sýr přírodní 220 gramů (čerstvý)
- jogurt bílý 2 lžíce
- tvaroh 200 gramů (jemný)
- koření 2 lžičky (směs, podle chuti)
- máta 1 lžíce (čestvá, nasekaná)
Postup přípravy
Omyjte a podélně rozpulte malé cukety, asi tak 15 - 20 cm dlouhé. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte je zvolna 4 minuty (nebo je pečte zabalené v alobalu 10 minut v předehřáté troubě). Pak je osušte, pokapejte šťávou z citronu a olivovým olejem. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
V misce utřete přírodní sýr s bílým jogurtem, vmíchejte jemný hrudkovitý tvaroh, kořenící směs, čerstvou jemně nasekanou mátu, sůl a pepř podle chuti.
Směsí naplňte cukety a ozdobte lístky máty.
Poznámka k receptu
Podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...