Dýňové řezy
Seznam surovin
- mléko 1 lžíce
- med 4 lžíce
- dýně 300 gramů (dužina muškátové dýně nakrájená na 1-2mm plátky)
- olej olivový 1 lžíce
- ořechy vlašské (několik)
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- ořechy lískové 50 gramů (mletých)
- máslo 100 gramů
- cukr 50 gramů
- žloutek 1 kus
- cukr vanilkový 1 kus
Náplň a na dokončení:
- sýr Mascarpone 250 gramů
Postup přípravy
1. Z uvedených surovin vypracujte vláčné těsto a zabalené ve fólii ho uložte alespoň na 30 minut do chladničky.
2. Mascarpone vyšlehejte s mlékem a 1 lžící medu do hladké pěny.
3. Připravte si glazovanou dýni: V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj plátky dýně a z každé strany je na mírnějším plameni půl minuty restujte. Pak je zalijte zbylým medem a pánev odstavte. Dýni s medem nechte zcela vychladnout.
4. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyjměte z chladničky a nechte chvíli stát. Vyválejte ho do tvaru obdélníku a na plechu pokrytém pečicím papírem pečte přibližně 8 až 10 minut.
5. Nechte vychladnout, potřete ochuceným mascarpone, poklaďte plátky dýně, posypte nadrcenými ořechy a nakrájejte na řezy.
Načítám komentáře...