Horký salát s řepným zelím
Seznam surovin
- zelí bílé 700 gramů (hlávkové bez košťálu)
- jablka 2 kusy
- cibule 1 kus (velká)
- řepa červená 1 kus (malá)
- máslo 6 plátků
- cukr 2 lžíce
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- skořice 1 lžička (mletá)
- badyán 2 kusy (celý)
- sůl
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky. Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupaná a jádřinců zbavená jablka na kousky.
Všechnu zeleninu a jablka vložíme do vhodného hrnce, promícháme s citronovou šťávou, skořicí, badyánem, cukrem a solí a vrch obložíme plátky másla.
Hrnec přiklopíme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a dusíme 2 hodiny. Během dušení salát občas promícháme. Podáváme ho horký, doplněný chlebem nebo celozrnným pečivem.
Načítám komentáře...