Hummus z červené řepy
Seznam surovin
- řepa červená 4 kusy (menší)
- olej olivový 1/4 šálku
- fazole bílé 1 plechovka
- sezamová pasta Tahini 1/4 šálku
- česnek 1 stroužek
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
- bageta (nebo světlé pečivo, na doplnění)
Postup přípravy
Z každé řepy odřízneme zelený vršek i spodní kořínek, řepy omyjeme, každou položíme na arch alobalu, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Řepy do alobalu dobře zabalíme, vložíme do trouby vyhřáté na 190 ˚C a pečeme asi 30 - 35 minut. Pak zkusíme nožem, zda jsou upečené – pokud do řepy nůž lehce zajede, je hotová.
Upečené řepy necháme lehce vychladnout a pak z nich stáhneme slupku (jde to velmi snadno). Řepy překrojíme na poloviny a vložíme do mixéru. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, sezamovou pastu, oloupaný stroužek česneku, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše rozmixujeme. Během mixování občas vše promícháme gumovou stěrkou, aby se dobře rozmixovaly všechny přísady i ve spodní části mixéru.
Hotový hummus by měl mít hladkou strukturu bez větších kousků. Podáváme ho s opečenými plátky bagety nebo světlého pečiva.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte pastu Tahini, smíchejte 1/4 šálku opražených sezamových semínek se lžící olivového oleje a rozmixujte na hladkou pastu.
Načítám komentáře...