Kaviár z lilků
Seznam surovin
- lilek 3 kusy
- cibule 1 kus
- pažitka
- olej
- rajčatový protlak 1 balení (menší)
- ocet vinný 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- pepř
- paprika pálivá (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Lilky omyjeme, odkrojíme konce a pečeme cca 12 hodiny v troubě. Necháme vychladnout, rozřízneme podélně, vydlabeme dužninu a zbytek nadrobno posekáme.
Nakrájenou cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme protlak, lilek i s dužninou a dusíme cca 15 minut. Poté dodáme utřený česnek, sůl, pepř, papriku a vinný ocet. Vychladíme.
Podáváme na mírně opečených toastech. Namísto lilků lze použít tykev nebo patizony.
Načítám komentáře...