LILEK S MOZZARELLOU
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- rajčátka cherry 100 gramů (barevná)
- sýr Mozzarella 250 gramů
- česnek 1 stroužek
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 50 mililitrů (+na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Lilky podélně rozpulte (pokud máte hodně boubelaté kousky, seřízněte lilek i z druhé strany, aby se nehoupal) a řeznou stranu nařízněte do mřížky. Dejte pozor, ať neproříznete slupku. Osolte a nechte vypotit. V misce smíchejte olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a větší část nadrobno nasekané petrželky. Směs vetřete do lilků – i když se množství oleje zdá velké, lilek ho pojme.
2. Rajčátka nakrájejte na plátky. Obložte jimi lilky, zakápněte olejem a dejte péct do trouby na 180 °C. Asi za 10 minut je vyndejte, poklaďte natrhaným sýrem a pečte ještě 20–30 minut, dokud zcela nezměknou. Ozdobte je zbylou petrželkou a podávejte.
Poznámka k receptu
Obložený lilek je velmi efektní jídlo, obvykle u něj ale bývá náplň jen nahoře a půl sousta je samotná dužina. Zkuste do ní tentokrát vyřezat mřížku a prolít ji bylinkovým olejem. Překvapí vás, jakou změnu to s jídlem udělá.
Načítám komentáře...