Lilkové rolky s lučinou
Seznam surovin
- sýr krémový 2 balení (Lučina 100 g v 1 balení)
- lilek 1 kus (středně velký)
- olej olivový
- sůl
- rajčata sušená 20 gramů (nebo 5 kousků naložených v oleji)
- ořechy vlašské 1 lžíce (nadrobno nakrájených)
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Lilek nakrájejte podélně na plátky přibližně 1 cm vysoké. Každý plátek z obou stran posolte a nechte 20-25 minut „vypotit“. Lilek osušte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Lehce pokapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut, dokud lilek nezměkne a nezačne zlátnout. Lučinu vložte do misky. Rajčata nakrájejte nadrobno a spolu s pokrájenými ořechy, špetkou soli a pepře promíchejte s Lučinou. Plátky lilku potřete pomazánkou a srolujte. Spíchněte párátkem.
Načítám komentáře...