Lupínky z bílé ředkve
Seznam surovin
- ředkev bílá 4 kusy
- olej řepkový 2 lžíce
- sůl hrubá
- kmín 1 lžička
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Bílé ředkve nejprve důkladně omyjte a osušte a poté nastrouhejte na struhadle na stejnoměrné tenké plátky.
2. Plátky ředkve v míse promíchejte s olejem, solí a kmínem. Pak je naskládejte na plechy vyložené pečicím papírem tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly.
3. Pečte ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 - 45 minut.
Poznámka k receptu
Zeleninové lupínky získávají čím dál větší oblibu. Můžete si je koupit v obchodě, ale příprava je tak snadná, že není důvod, proč se do nich nepustit doma.
Načítám komentáře...