Marinovaná červená řepa s mozzarellou
Seznam surovin
- řepa červená 500 gramů (syrová)
- sýr Mozzarella 2 kusy (bochánky v nálevu)
- rukola 1 svazek
- olej olivový 4 lžíce
- ocet jablečný 3 lžíce
- med 1 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Řepu dobře omyjeme a vcelku uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme ji částečně zchladnout a pak ji oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Z jablečného octa, medu a trochy soli umícháme zálivku, nalijeme ji na řepu v míse a necháme asi 15 minut marinovat.
Plátky řepy rozdělíme na talíře, přidáme na dílky nakrájenou mozzarellu a omyté a odkapané listy rukoly.
Nakonec každou porci lehce posypeme pepřem a přelijeme olejem.
Načítám komentáře...