Okurky na karamelu s fazolemi
Seznam surovin
- okurka salátová 2 kusy
- fazole červené 200 gramů (sterilované)
- olej sezamový 2 lžíce
- cukr hnědý 1 lžička
- ocet 1/2 lžičky
- pepř (mletý)
- sůl
Na ozdobení:
Postup přípravy
Okurky omyjeme, částečně oloupeme a podélně je rozkrojíme na čtvrtky. Odstraníme z nich semínka a nakrájíme je na delší špalky.
V pánvi rozehřejeme lžíci sezamového oleje, přidáme nakrájené okurky a krátce je orestujeme. Přidáme hnědý cukr, necháme ho zkaramelizovat a nakonec okurky osolíme a opepříme.
Fazole propláchneme studenou vodou, necháme odkapat, promícháme je se lžící sezamového oleje a octem a dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme je na talíře, přidáme okurky a každou porci doplníme lžící ovocného čatní a ozdobíme několika listy salátu.
Poznámka k receptu
Podávejte s čerstvou celozrnnou bagetou.
Načítám komentáře...