Ostré čatní z dýně
Seznam surovin
- dýně 1 kilogram
- jablka 4 kusy (kyselá)
- paprička chilli červená 1 kus
- paprika červená 1 kus
- cibule 2 kusy (větší)
- semínko hořčičné 2 lžičky
- zázvor 1 lžička (mletý)
- pepř červený 2 lžičky
- pepř černý 1 lžička
- cukr třtinový 2 lžíce (Korunní - Demerara)
- sůl 1 lžíce
- ocet 4 lžíce
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme, zbavíme semen a vláken a nakrájíme ji na proužky. Odřízneme z nich slupku a dužninu nakrájíme na kostičky. Z oloupaných jablek odstraníme jádřince a nakrájíme je na dílky.
Dýni s jablky dáme do hrnce, přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, červenou papriku a cibuli, přidáme koření, třtinový cukr, sůl a ocet a důkladně promícháme. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut, dokud dýně nezměkne. Během vaření čatní podle potřeby občas podlijeme vodou.
Horké čatní rozdělíme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. Skladujeme ho na tmavém a chladném místě.
Načítám komentáře...