Palačinky se špenátem a slaninou
Seznam surovin
- lité těsto 1/3 dávky
- špenát 200 gramů (mladý, čerstvý)
- slanina anglická 200 gramů (libová)
- ocet vinný 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na opečení)
Postup přípravy
Část těsta nalijeme na vymaštěnou pánev, rozlijeme ho krouživými pohyby pánví po celé ploše až do stran a opečeme z jedné strany. Pak palačinku opatrně obrátíme lopatkou nebo nadhozením nad pánev a opečeme i z druhé strany. Takto upečeme asi 6 palačinek.
Špenátové listy opereme a pokud jsou větší, natrháme je na menší kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky, rozehřejeme ji na pánvi a ještě krátce opečeme. Přidáme listy špetnátu, promícháme a velmi krátce orestujeme (jen asi 30 vteřin). Směs odstavíme z ohně a dochutíme octem, solí a pepřem.
Směs ihned rozdělíme na teplé palačinky, přeložíme je na půlky nebo zarolujeme a podáváme.
Recept na lité těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Špenát můžete ještě vylepšit plátky česneku. Přidejte je na začátku ke slanině, lehce orestujte a teprve pak přidejte špenát. A pokud chcete ještě vylepšovat, posypejte náplň na palačinkách jemně nastrouhaným tvrdým sýrem (eidamem, parmezánem, madelandem...), který se na horkém špenátu krásně roztaví.
Načítám komentáře...