Paprika plněná za studena
Seznam surovin
- paprika zelená 5 kusů
- vejce 2 kusy (vařená natvrdo )
- máslo 100 gramů
- sýr tavený 50 gramů (smetanový)
- cibule 1 kus (malá)
- paprika kapie 1/2 kusu (sterilovaná)
- salám měkký 50 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka
- pepř černý (drcený - nemusí být)
- sůl
Postup přípravy
Papriky umyjte, osušte, seřízněte vršek a odstraňte semínka. Uvařená vejce oloupejte, žloutky prolisujte a bílky nasekejte najemno. Žloutky utřete s taveným sýrem a změklým máslem. Salám a kapii nakrájejte na tenké nudličky, cibuli oloupejte a pokrájejte najemno, petrželku nasekejte.
Máslovou hmotu, bílky, salám, kapii, cibuli a petrželku smíchejte, směs ochuťte solí a pepřem a naplňte jí papriky.
Zakryjte je fólií a vložte na několik hodin do chladu. Potom je nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem.
Poznámka k receptu
Do každé zelené papriky vložte menší červenou, a tu pak naplňte. Při krájení jsou pak plátky krásně barevné.
Načítám komentáře...