Pečená dýně
Seznam surovin
- dýně 1 kus (menší Hokkaidó)
- česnek 10 stroužků
- olej olivový 4 lžíce
- olej sezamový 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce (třtinový)
- kmín římský (mletý)
- sůl
- pepř
- oregano (čerstvé(nebo šalvěj))
Postup přípravy
1. Dýni zbavenou vnitřní části se semínky (Hokkaidó není třeba oloupat) nakrájejte na půlměsíčky. Česnek oloupejte a plochou stranou nože ho trochu rozmáčkněte. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Dýni i česnek rozložte na pekáč, zakápněte oběma oleji, posypte cukrem a dochuťte solí, pepřem a kmínem. Posypte oreganem a pečte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Pečení dokáže s dýní pravé divy – její šťáva zkaramelizuje, dužnina zvláční, barva se zvýrazní... Podávejte ji samostatně, s bramborami, kaší či jako přílohu k masu.
Načítám komentáře...