Pečená dýně se sýrem a ořechy
Seznam surovin
- dýně 1 kus (Hokaido, střední)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola, nebo Niva)
- ořechy pekanové 1 hrst
- tymián 3 snítky (3-4 snítky, čerstvý)
- sirup javorový 1 lžíce (nebo med)
- olej olivový
- sůl
Postup přípravy
1. Dýni pečlivě umyjte, zbavte semínek a nakrájejte na asi centimetr silné dílky. Rozmístěte je v jedné vrstvě na plech s pečicím papírem, důkladně zakápněte olivovým olejem, osolte, přidejte tymián a dejte péct do trouby rozpálené na 200 °C.
2. Pečte do změknutí, ale aby dýně byla stále ještě na skus. Na poslední minutu pečení poházejte dýni pekanovými ořechy a pokapejte javorovým sirupem nebo medem.
3. Na ještě horkou dýni dejte na kousky nalámaný sýr, teplem povolí, ale nerozteče se. Podávejte s dobrým pečivem nebo jen tak.
Poznámka k receptu
Jednoduchá, rychlá a voňavá večeře, ale i efektní předkrm, který nedá vůbec žádnou práci. nejméně práce budete mít s dýní hokaido, ale výborná na pečení je i muškátová dýně, jen ji budete muset oloupat a péct o něco déle.
Načítám komentáře...