Pečená kapie s ovčím sýrem a pestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapie omyjeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z nich semínka. Rozložíme je na plech s papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

Mezitím natrháme bagetu na malé kousky a opečeme je spolu s oloupaným česnekem nakrájeným na plátky na troše olivového oleje dozlatova.

Pečené horké papriky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich sýr nakrájený na kostičky, vrátíme je zpět do trouby a sýr necháme částečně rozpustit.

Nakonec do paprik rozdělíme bagetu s česnekem a pesto, posypeme je slunečnicovými semínky a lístky majoránky a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Pokud se vám zdá ovčí sýr málo výrazný, zkuste třeba balkánský nebo případně kozí sýr.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...