Pečená kapie s ovčím sýrem a pestem
Seznam surovin
- paprika kapie 4 kusy (dlouhé)
- olej olivový
- sůl
- pepř černý (mletý)
- bageta 1 kus (malá)
- česnek 4 stroužky
- sýr ovčí 200 gramů (polotvrdý)
- pesto bazalkové 2 lžičky
- semínka slunečnicová 1 lžíce
- majoránka 1 lžička (čerstvé lístky)
Postup přípravy
Kapie omyjeme, podélně rozkrojíme a odstraníme z nich semínka. Rozložíme je na plech s papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme na 15 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
Mezitím natrháme bagetu na malé kousky a opečeme je spolu s oloupaným česnekem nakrájeným na plátky na troše olivového oleje dozlatova.
Pečené horké papriky vyjmeme z trouby, rozdělíme do nich sýr nakrájený na kostičky, vrátíme je zpět do trouby a sýr necháme částečně rozpustit.
Nakonec do paprik rozdělíme bagetu s česnekem a pesto, posypeme je slunečnicovými semínky a lístky majoránky a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Pokud se vám zdá ovčí sýr málo výrazný, zkuste třeba balkánský nebo případně kozí sýr.
Načítám komentáře...