Pečená rajčata
Seznam surovin
Rajčata:
- rajčata 4 kusy (velká)
- bazalka 1 snítka
- česnek 4 stroužky
- olej olivový 1 lžíce
Drobenková nádivka:
- vejce 1 kus
- strouhanka 10 lžic (z bílého pečiva)
- česnek 5 stroužků
- petrželka velkolistá 2 lžičky (sušená)
- bazalka 2 lžičky (sušená)
- oregano 2 lžičky (sušené)
- sýr Parmezán 2 lžíce (nastrouhaný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1.Drobenková nádivka: Česnek rozdrťte na pastu, vejce jemně našlehejte a všechny ingredience spojte prsty v drobivou směs.
2. Rajčata omyjte, rozpulte a řeznou stranou nahoru dejte na pekáč nebo plech (nejlépe s pečicím papírem). Posypte je drobenkovou nádivkou.
3. Na plech přidejte neoloupané stroužky česneku, zakapte olivovým olejem, a pečte zhruba 30 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Podávejte ozdobené lístky bazalky.
Načítám komentáře...