Pečená rajčata s čerstvým sýrem
Seznam surovin
- sýr 300 gramů (čerstvý)
- rajčata 6 kusů
- rukola 200 gramů (nebo jemný salát)
- chléb toastový 4 plátky
- sýr Parmezán 50 gramů (strouhaný )
- olej olivový 4 lžíce
- oregano 1 lžíce (sušené)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, rozkrojíme na poloviny a na řezu je posypeme oreganem, špetkou soli a parmazánem. Položíme je řezem dolů na plech vyložený papírem na pečení, který jsme potřeli olejem, vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a pečeme, dokud se slupka rajčat nezačne barvit
do hněda.
Toastový chléb nakrájíme na malé kostky a opečeme je v pánvi na zbylém oleji dozlatova. Listy salátu nebo rukoly opereme a necháme dobře odkapat.
Na čtyři talíře rozdělíme salát, položíme na něj řezem dolů půlky horkých pečených rajčat, na která rozdělíme sýr nakrájený na plátky, a každou porci posypeme opečenými chlebovými kostičkami.
Načítám komentáře...