Pečený česnek s plněnými rajčaty
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů
- česnek 2 paličky
- strouhanka 2 hrsti
- ančovičky
- olej olivový
- petržel hladkolistá 1 svazek
- sýr Parmezán 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Omytá rajčata rozkrojíme na půlky a částečně vydlabeme. Dužninu z rajčat nakrájíme nadrobno, promícháme se strouhankou, nasekanou petrželí, olivovým olejem, parmezánem a vidličkou rozmačkanými ančovičkami.
Směsí naplníme rajčata, posypeme strouhankou a zakápneme olejem.
Neloupané hlávky česneku rozkrojíme a vložíme do zapékací misky, nebo pekáčku, přidáme plněná rajčata a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 30 minut. Pečený česnek vymačkáme na rajčata a podáváme jako předkrm.
Načítám komentáře...