Plněné kedlubny
Seznam surovin
- kedlubna 4 kusy
- mrkev 2 kusy (menší )
- sýr 50 gramů (nastrouhaný)
- máslo 40 gramů
- smetana zakysaná 1 lžíce
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Na masovou směs:
- mleté maso 250 gramů (vepřové)
- rohlík 1 kus (zbavený kůrky)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- mléko 0,8 decilitru
Postup přípravy
Rohlík nakrájíme na plátky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. V míse smícháme mleté maso se solí, pepřem a mletou paprikou, vmícháme namočený rohlík a směs necháme v chladu odpočinout.
Kedlubny oloupeme, odkrojíme z nich horní čtvrtinu a ostrým krátkým nožem vykrájíme vnitřky. Nakrájíme je společně s oloupanou mrkví na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Ihned je zprudka zchladíme ve studené vodě, necháme odkapat a vmícháme do masové směsi.
Vydlabané kedlubny vytřeme máslem, naplníme masovou směsí a rozložíme do zapékací misky. Pokapeme je zbylým máslem a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 190°C. Pak kedlubny zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme dalších 15 minut. Mezitím smícháme sýr se smetanou, rozdělíme ho na kedlubny a odkryté je dopečeme dozlatova.
Načítám komentáře...