Plněné mrkvové košíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- mrkev 180 gramů (oloupaná)
- margarín 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1/2 lžičky
- mouka (na vál)
- máslo (na vymazání formiček)
Na náplň:
- šunka krůtí 2 plátky (prsní, velké plátky)
- tvaroh měkký 100 gramů (bez tuku)
- ředkvičkové klíčky 4 lžíce
- olej slunečnicový 1 lžíce
- pepř bílý 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kolečka mrkve krátce orestujeme na oleji, osolíme, zalijeme asi 0,5 dl vody a dusíme doměkka, dokud se neodpaří všechna tekutina. Mrkev necháme částečně zchladnout a pak ji rozmixujeme na jemný protlak. Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nakrájený změklý margarín a na závěr mrkvový protlak a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vykrojíme z něj asi deset kruhů o 2 cm větším průměru, než je průměr horní části formiček na košíčky. Vmáčkneme je do lehce vymazaných formiček, dobře vymačkáme do všech záhybů a necháme asi 15 minut odpočinout.
Tvaroh osolíme, promícháme s olejem, solí a pepřem a z jedné strany jím tence potřeme krůtí plátky. Stočíme je do rolky a uložíme v chladu.
Košíčky upečeme při 170 °C dozlatova (asi 15 minut), ihned vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Pak je naplníme klíčky, rozdělíme do nich závitky nakrájené na plátky, ozdobíme nočkem zbylého tvarohu a podáváme.
Načítám komentáře...