PLNĚNÉ ŽAMPIONY I
Seznam surovin
- žampiony 16 kusů (malé)
- sýr krémový 200 gramů
- panko (japonská strouhanka) 50 gramů
- sýr Parmezán 100 gramů
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- šťáva citronová (pár kapek)
- olej řepkový 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ze žampionů vyřízněte nožičky a spolu s česnekem je nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpalte olej a česnek i nožky restujte, dokud nezměknou. Stáhněte pánev z plotny a nechte zchladnout.
2. Do mísy nastrouhejte parmazán, přidejte krémový sýr, strouhanku, nasekanou petrželku a restovaný česnek s žampiony. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Promíchejte a směsí naplňte klobouky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Plněné žampiony jsou vděčný předkrm. Naladí na celé menu, a přitom při jejich konzumaci nevázne řeč. Připravte je tak, aby při příchodu hostů byly vlažné. Můžou hned jíst a vy budete mít čas dokončit další jídla.
Načítám komentáře...