Rajčata plněná kukuřičným restovaným salátem
Seznam surovin
- kukuřice sterilovaná 340 gramů (velká plechovka)
- rajčata 6 kusů (velká, masitá)
- máslo 1 lžíce (na orestování kukuřice)
- cibulka jarní 1/2 hrnku (najemno nakrájená)
- sýr měkký 100 gramů (balkánský)
- šťáva limetková 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
- bazalka (čerstvá, několik lístků)
- slanina anglická 3 plátky
Postup přípravy
Rajčatům odřízneme vršek a opatrně vydlabeme dužninu i se semínky. Odstraníme semínka, dužninu hrubě nasekáme a dáme do mísy.
Na pánvi na másle orestujeme kukuřici a přidáme ji do mísy. Promícháme, přidáme jarní cibulku, nasekanou bazalku a limetkovou šťávu. Jako poslední přidáme sýr. Osolíme a opepříme podle chuti.
Směsí naplníme vydlabaná rajčata a posypeme nakrájenou opečenou slaninkou.
Načítám komentáře...