Rajčata plněná sýrovým krémem
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů
- sýr krémový 100 gramů (Lučina)
- rostlinný tuk 50 gramů
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Niva nebo Rokfór)
- smetana 3 lžíce
- sůl
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- petržel kadeřavá/kudrnka
- salát hlávkový 1 kus
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou.
Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou rajčatovou dření.
Pomocí stříkacího sáčku s ozdobnou trubičkou naplníme rajčata krémem a ozdobíme petrželkou. Na mísu rozložíme omyté a osušené listy salátu a na ně položíme půlky plněných rajčat.
Načítám komentáře...