Rajčatové carpaccio
Seznam surovin
- rajčata 500 gramů (směs červených a žlutých)
- cibulka jarní 2 kusy (s natí)
- olej olivový 100 mililitrů (Extra Virgin)
- bazalka 2 snítky (čerstvá)
- ocet Balsamico (bílý)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Čtyři talíře pokapeme olejem, osolíme, opepříme a poklademe kolečky rajčat (máme-li různobarevná rajčata, skládáme kolečka tak, aby vynikla různobarevnost rajčat).
Cibulky a polovinu bazalky nakrájíme najemno a nasypeme na rajčata. Na závěr vše osolíme, opepříme, pokapeme balzamikovým octem a ozdobíme lístky zbylé bazalky. Podáváme dobře vychlazené.
Poznámka k receptu
Nejlepší přílohou k tomuto velmi osvěžujícímu carpacciu je čerstvý bílý nebo olivový chléb.
Načítám komentáře...