SENDVIČ SE ZELENINOU ALIAS SALÁT DO RUKY
Seznam surovin
- chléb 8 plátků (žitný)
- salát 4 hrsti (oblíbený)
- mrkev 2 kusy
- okurka salátová 1/2 kusu
- zelí červené 1/4 kusu
- avokádo 2 kusy
- klíčky 4 hrsti (oblíbené)
- rajčata 1 kus
- hummus 100 kusů
- olej olivový 3 lžíce
- hořčice dijonská 1/4 lžičky
- med 2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
1. Připravte zeleninu: mrkev a zelí nakrájejte na tenké nudličky, avokádo, okurku a rajče na plátky. Klíčky a salát operte a osušte. V misce prošlehejte olej, hořčici a med, podle chuti osolte. Můžete přidat trochu medu či hořčice podle toho, jestli zálivku preferujete sladší, nebo pikantní.
2. Chleby potřete hummusem a vrstvěte na ně salát, mrkev, okurku, zelí, avokádo, klíčky, rajče a znovu salát. Ideální je, když jsou jeho listy větší než chleby, zabalí zeleninu a ochrání ji před vypadnutím. Jednotlivé vrstvy občas lehce zakápněte zálivkou, neměla by ale ze sendviče téct. Zabalte s sebou.
Poznámka k receptu
Pokud je vaší nejoblíbenější svačinou salát, dopřejte si ho. Zabalte ho ale do chleba, tak získáte maximum zeleniny v efektivním balení. Hummus se pak postará, abyste neměli brzy hlad.
Načítám komentáře...